Krijg actuele kennis van de NEN 1010 norm met een cursus

Eén van de belangrijkste afspraken binnen de elektrobranche is de NEN 1010 norm. Sinds 2015 is de norm aanzienlijk veranderd. Als installateur doe je er daarom goed aan om de meest actuele aanwijzingen te leren kennen. Dat kan door het volgen van een korte opfriscursus.

Wat is de NEN 1010 norm?
De NEN 1010 norm verwijst naar een serie veiligheidsbepalingen met betrekking tot laagspanninginstallaties die gebruikt worden binnen de elektro. Het gaat niet om wettelijke bepalingen, maar om wijd verspreide en gebruikte richtlijnen die in de praktijk altijd nagevolgd worden. Dankzij deze norm zijn laagspanningsinstallaties in Nederland veilig genoeg om probleemloos gebruikt te worden door iedereen. De NEN 1010 norm geldt binnen de woningbouw, binnen de industrie en vele andere branches.

Volg een cursus om up to date kennis te krijgen
De norm van NEN 1010 is per 1 oktober 2015 veranderd. Gebruik jij deze nieuwe versie van de norm binnen je team? Zo niet, dan is het een goed idee om je zelf of een medewerker in te schrijven voor een cursus. Daar maak je kennis met de meest actuele informatie, zodat jouw onderneming weer voldoet aan de voorschriften. Bij Kenteq, de opleider voor technisch personeel, kun je een korte cursus (een halve dag tot twee dagen) volgen die je volledig op de hoogte van de laatste voorschriften brengt. Of je nou leek bent op het gebied van de norm of in de afgelopen paar jaren al intensief gebruik heb gemaakt van de NEN 1010, er is een cursus op maat voor jou.

Volg een uitgebreidere cursus tot Erkend Installateur
Een alternatief is het volgen van een cursus tot Erkend Installateur. Daarvoor kan je de cursus Vakbekwaamheid Elektrotechniek volgen, waar je alles leert op het gebied van elektrotechniek, zowel de theorie als de praktijk. Hierbij wordt ook de NEN 1010 norm uitgebreid besproken. Heb je moeite met het aantrekken van specialisten in de elektro? Overweeg dan om één van je medewerkers bij te scholen tot elektrotechnicus. Deze investering betaalt zich dubbel en dwars terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *