Heb je een strafbeschikking gekregen? Neem een advocaat en stel verzet in

Een strafbeschikking is een opgelegde straf die je krijgt van de Officier van Justitie, zonder tussenkomst van een rechter. Die straf wordt definitief als je niet in verzet gaat. Stel bij een strafbeschikking verzet in, zodat je kans maakt op een lagere straf of vrijspraak. Een advocaat kan je hierbij van dienst zijn.

Wat wil dat zeggen, een strafbeschikking?
Een Officier van Justitie heeft steeds vaker de neiging om een straf op te leggen zonder tot een rechtszaak over te gaan. Deze straffen kunnen fors zijn: je krijgt een aantekening op je strafblad, een boete, een rijontzetting of een taakstraf. Dat allemaal terwijl er geen rechter naar jouw zaak heeft gekeken en je geen advocaat hebt gesproken. Accepteer deze schikking niet en stel verzet in.

Hoe stel ik verzet in tegen een strafbeschikking?
Een strafrechtadvocaat kan samen met jou verzet tegen je strafbeschikking instellen en zorgen dat jouw zaak alsnog voor de rechter komt. Het is belangrijk dat dat snel gedaan wordt. Als je niet binnen een bepaalde tijd reageert, wordt de straf definitief vastgelegd. Neem dus snel contact op met een advocaat die je verder begeleidt.

Heeft het zin om verzet in te stellen?
Het instellen van verzet heeft bijna altijd zin. Om te beginnen zijn straffen die door een rechter worden opgelegd meestal lager dan de strafbeschikking. Ten tweede kan een rechter jouw straf korten of je vrijspreken. Een goede advocaat bekijkt of er überhaupt een geldig strafdossier over je ligt. Dan zal hij je eerlijk informeren over de mogelijkheden en je kansen bij een zitting. Daarna kan je alsnog een zitting voor een rechter krijgen. Een advocaat kan ook de Officier van Justitie spreken en overtuigen om jouw straf te verminderen of kwijt te schelden. Een advocaat bepleit je zaak ook voor de rechter en kent de fijne details van de strafwet. Daardoor heb je een goede kans dat een zitting geen of een mildere straf tot gevolg heeft dan de strafbeschikking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *