Wat is skids

Vraagt u zich weleens af: wat is skids? We leggen het u graag uit. Skids zijn namelijk een belangrijk onderdeel van de procestechniek. Procestechniek wordt gebruikt om allerlei verschillende producten of deelproducten te maken. Zonder die techniek, en in het verlengde dus zonder skids, waren heel veel producten die we iedere dag gebruiken veel moeilijker te maken!

Wat een skid dan precies is

Een skid is een frame met daarop een component gemonteerd. Wat voor component dat is, hangt af van het doel waarvoor de skid geproduceerd wordt. Denk aan warmtewisselaars, pompen, tanks of leidingwerk. Deze componenten zijn van cruciaal belang in het productieproces waarvoor ze zijn ontwikkeld. Het feit dat ze op een frame gemonteerd zijn biedt dan nog enkele extra voordelen. Los van het frame zou de component lastig te vervoeren zijn. Vaak zijn ze namelijk specifiek afgesteld en zeer kwetsbaar met betrekking tot aanpassingen, stoten of trillingen. Zodoende monteert men deze op een frame zodat ze gemakkelijk te vervoeren zijn.

Skidbouw

Bij skidbouw spreken we meestal van een gespecialiseerde partij die de skids maakt. Een fabriek beschikt namelijk vaak niet over de expertise om deze zelf in elkaar te zetten. Wanneer er dus een component van het productieproces aan vervanging toe is, of ze een nieuw proces in willen richten, moet de component door een externe partij gemaakt worden. De skid maakt het dan erg makkelijk om deze op een andere locatie in elkaar te zetten. Wanneer de skid af is kan het frame met daarop de component tussen het nieuwe productieproces worden geplaatst en zodoende snel en gemakkelijk geïmplementeerd worden.

Helemaal op de hoogte

We hopen u met dit stuk een beter idee te hebben gegeven van de mogelijkheden van skids. Ook hebben we skidbouw besproken, waarvan we tevens hopen dat u nu een groter begrip heeft gekregen.